Az elszabadult papagáj megállítja a krikettmeccset


Egy angliai krikett-meccsen történt, hogy egy botrányosan viselkedo óriás papagáj miatt félbe kellett szakítani a mérkozést. A madár teljesen váratlanul repült be a pályára, és egy 67 éves nézo, Tom Flannery vállán landolt akit úgy tunik, valamiért szimpatikusnak talált, lehetséges, hogy a gazdájára emlékeztette. A játékosok jót szórakoztak az eseten, azzal viccelodtek, hogy az idosödo sportrajongó a madárral a vállán teljesen úgy néz ki, mint Long John Silver.
Tim Davis, a vendégjátékosok csapatkapitánya azt mondta: "Két vagy három percig maradt ott, utána sikeresen elcsalogatták. Ez az ido pont elég volt néhány jó fénykép elkészítéséhez. Le kellett állítanunk a játékot, mert egy ekkora papagáj már képes arra, hogy komoly kárt tegyen valakiben, képes komplett ujjakat is leharapni, ha olyan kedve van, vagy veszélyben érzi magát egy ekkora tömegben. Ezt semmiképpen nem kockáztathattuk meg".

A játékosoknak jól is esett egy kis extra pihenés, a nagy melegben ihattak is egyet gyorsan.
Aztán végül valaki elokerült valahonnan, és elvitte a madarat. A drámai esemény a Hinckley Amateur Thirds meccsén történt, akik a helyi rivális Hathern Old Seconds-dal mérkoztek meg. A papagájt végülis visszavitték a gazdájához, aki a közeli Leicestershire-ben él.

Tim, a Hathern kapitánya késobb még hozzátette: "Nagyon megrémültünk a madár hangjától, amikor éktelen ordibálásba kezdett a fák ágai között. Akkor még nem láttuk, honnan jön a hang. Aztán egyszercsak kirepült a fák közül, és nagyon alacsony szállt a pálya fölött. Egyértelmu volt, hogy valakinek a fején vagy a vállán fog landolni".
Phil, a Hinckley elnöke nevetve hozzátette: "Úgy tunt, hogy kinézte magának Tom-ot, pedig neki csak egy kicsi szakálla van, és se szemtakarója, se falába nincs".