Utazás a papagájjal


Akár egynapos kirándulásra, akár hosszabb családi vakációra indul a gazdi, tudjuk, hogy szívesen viszi magával a papagáját. Úgy utazni, hogy nem kell otthonhagyni az imádott madarat, remek érzés. Ezért fontos felkészíteni saját magunkat és a papagájt is az utazásra, valamint meg kell győződni a megfelelő kiegészítők meglétéről is, ez utóbbit az utazásra és az úti cél elérésre utáni időszakra vonatkozóan is. Az utazás lehet stresszes a papagájnak, ezért kritikus fontosságú egy olyan megoldás megtalálása, amely a lehető legkevesebb zavart okozza neki.

Javasoljuk utazási ketrec használatát kedvtelésből tartott madár és papagáj szállításához. Könnyűek, erősek és bárhová könnyen hordozhatók. Az utazási ketreceket úgy tervezték, hogy a papagájának a lehető legtöbb helyet biztosítsák a kényelmük növelése érdekében, úgy, hogy a kényelmes méret és vállalható súly is megmaradjon, hogy a gazdi könnyen szállíthassa őket. A biztonság érdekében a legtöbb utazóketrec madárbiztos zárakkal és rejtett mágnesekkel rendelkezik, hogy az ajtó szilárdan bezáródjon.

Magától értetődik, hogy az utazási ketrecnek menekülésbiztosnak kell lennie, mert rettenetes lenne, ha szállítás közben a papagáj megléphetne. Lényeges a szállítóketrecbe olyan tárgyakat, például ülőrudakat betenni, amiket a madár ismer, mert ezek látványa megnyugtatja. A hátizsáktartó hasznos alternatíva lehet az utazáshoz. Az utazási ketrecekkel ellentétben ezeket háon, mellen vagy a vállon is viselhetők, így a madaradat még közelebb lehet tartani az utazás alatt.