Rosemary Low


A papagájos szakma egyik legelismertebb személyisége a hatalmas tapasztalattal rendelkező író, Rosemary Low. Néhány évvel ezelőtt személyesen vettem részt egy előadásán. Utána a közönség tagjaival beszélve többen elmondták, milyen hasznos volt számukra a szeminárium. osemary az előadást végig illusztrálta a vadon élő és a saját nappapagájainak képeivel, miközben azt is bemutatta, mivel etette a madarait. Az előadás után egy érdekes beszélgetés fültanúja lehettem, amikor az egyik résztvevő elmesélte, hogy az egyik madara nem megfelelően behelyezett mikrochip miatt pusztult el.

Rosemary sok, a természetből összeszedhető növény diáját mutatta be, azzal a céllal, hogy a gazdik gyűjtsenek táplálékot, mint például a bogáncs, a tyúkhúr, a pitypang és még sokan mások. Szorgalmazta a galagonya ágakat is, amikor rendelkezésre állnak a szezonban. Megemlítette a fűzfát is, amely az egyik legnépszerűbb rágási tárgy a papagájok körében. Megmutatta a grapefruit-kivonatot, amelyből már egy csepp is biztosítja, hogy ne maradjanak gombaspórák az ennivalón.

Hangsúlyozta, hogy ezeknek a friss élelmiszereknek a hozzáadása a fogságban tartott madarak napi étrendjéhez utánozza azt a menüt, amit a vadmadarak maguknak összeszednek. A madarak imádják a bogyókat és virágokat, a pitypangot, a csicseriborsót és zöld növényeket. A Rosemary előadásán való részvétel ismét megerősítette az elhatározásomat a könnyen nevelhető növények házi termesztésére, például zab vagy búzafű a papagájok számára. Így tettek a mellettem ülő hölgyek is.